Nieuws

Laatste nieuws

De spelregels voor het zoeken van een woning veranderen!

17-12-2020

De corporaties van Wooniezie veranderen een aantal spelregels om een woning te zoeken. Daarmee maken we het verdelen van woningen duidelijker en eerlijker.

De veranderingen zijn:

Je kunt op 3 woningen tegelijk reageren

Vanaf 4 januari 2021 kan je nog op 3 woningen tegelijk reageren. Je kunt dus niet meer dan 3 reacties tegelijk plaatsen. 

De voordelen hiervan zijn:

  • Je krijgt beter inzicht in hoeveel kans je maakt op een woning.
  • Het proces van aanbieden gaat sneller. Woningzoekenden reageren gerichter op een advertentie waardoor er minder weigeringen zijn.
  • Omdat woningen vaak maar 2 dagen op de website van Wooniezie staan blijft het mogelijk om snel en vaak op woningen te reageren. 
  • Je kunt je reacties op woningen altijd veranderen. Dit kun je bijvoorbeeld doen als je ziet dat je weinig kans maakt of als je een meer geschikte woning ziet.

Waarom stoppen wij met onbeperkt reageren? 

  • Mensen die een woning zoeken, gaan hierdoor gerichter reageren op woningen.
  • Het aantal mensen dat naar een bezichtiging komt, neemt hierdoor toe.
  • Ook het aantal mensen dat een aangeboden woning accepteert neemt hierdoor toe. 

De corporaties van Wooniezie sluiten hiermee aan bij hoe de meeste andere regio’s in Nederland werken.

Verbeteren van de kwaliteit van de advertenties

Om woningzoekenden beter te informeren gaan de corporaties van Wooniezie in 2021 aan de slag met het verbeteren van de kwaliteit van hun advertenties. Het doel is om woningzoekenden meer en betere informatie over de woningen te geven. Woningzoekenden worden hierbij betrokken.

Reageren op een uitnodiging om een woning te bekijken

Stel je voor dat een corporatie je uitnodigt om een woning te bekijken en je reageert niet én je meldt je ook niet af. Dan is dit niet eerlijk voor andere mensen die de woning ook willen en (nog) niet zijn uitgenodigd. Daarom moet je vanaf 4 januari 2021 altijd reageren op een uitnodiging.  Doe je dit niet? Dan heeft dit gevolgen.

Hoe werkt dit?

  • Als je 3 keer niet reageert op een uitnodiging dan kan je tijdelijk niet meer op woningen reageren. Dit duurt 3 maanden. Als je nog reacties op woningen hebt staan, dan kan je die woningen niet meer krijgen.
  • Na 3 maanden kan je weer op woningen reageren.

Waarom wordt dit verandert?
De corporaties bepalen nu zelf of zij iemand tijdelijk ‘parkeren’. De corporatie past dit zelf aan in het systeem. Dit is foutgevoelig en niet altijd even duidelijk. Daarom gebeurt het vanaf 4 januari 2021 automatisch. 

Laatste nieuws

Vind antwoord op je vraag

De antwoorden op veel van je vragen kun je vinden op deze website.

Boven aan de pagina kun je zoeken naar verschillende onderwerpen en vind je veel gestelde vragen en antwoorden. 
 
 

Vragen?

Hierboven leggen we diverse onderwerpen uit. Ook kan je zelf op onderwerp zoeken: vul hierboven bij het vergrootglas het onderwerp in.