Nieuws

Laatste nieuws

Feestelijke oplevering 89 nieuwe woningen Weverspoort

17-09-2018

Nieuwe woonbuurt in Binnenstad Helmond groeit en bloeit HELMOND - Zoals een rups verandert in een mooie vlinder, zo ontpopt Weverspoort zich als een prachtig woongebied. Met de oplevering van de bouwblokken Kamillevlinder, Citroenvlinder, Vuurvlinder en Seringenvlinder is weer een nieuw deel van de buurt voltooid. Op 14 september vieren nieuwe en oude bewoners dit met een heerlijke lunch in het Weverspark. Samen met iedereen die bij de bouw betrokken waren.

Weverspoort is de laatste fase van een complete metamorfose van de Helmondse Binnenstad, ten westen van de Heistraat. In totaal komen hier enkele honderden nieuwe woningen voor allerlei doelgroepen: huurders en kopers, starters, doorstromers en senioren, alleenwonende singles en grote gezinnen. Sinds 2012 is er al flink gebouwd. De bedoeling is om in 2021 de laatste projecten op te leveren.

Versnelde ontwikkeling
In 2016 ging Woonpartners een samenwerking aan met Reuvers Bouw en Ontwikkeling uit Os voor een versnelde ontwikkeling van Weverspoort. Reuvers ontwikkelde het braakliggende terrein tussen de Wolfstraat, Schoolstraat, Pastoor van Leeuwenstraat en Marterstraat, met 69 woningen in de blokken Vuurvlinder en Citroenvlinder. Daarnaast zijn aan de Van der Foelaertstraat, de Karel Raijmakersstraat, de Wolfstraat en de Van Liemptstraat onlangs 20 nieuwe woningen opgeleverd: 7 sociale huurwoningen in Kamillevlinder en 13 koopwoningen in Seringenvlinder. Woonpartners heeft de 7 sociale huurwoningen verhuurd via Wooniezie, de overige nieuwe woningen worden verhuurd of verkocht via beleggers.

Meer ontwikkelingen in Weverspoort
Deze zomer is gestart met de ontwikkeling van Zonnevlinder aan de Jan Stevensstraat en de Willem Beringsstraat. Hier komen iets meer dan 60 woningen voor een- en tweepersoonshuishoudens. Daarvan zijn er 15 bestemd voor sociale verhuur via Woonpartners (Wooniezie). In dit project is veel aandacht voor duurzaamheid. In 2020 start vervolgens naar verwachting de bouw van 17 huurappartementen aan de Heistraat en 8 huurwoningen aan de Karel Raijmakersstraat en de Van der Foelartstraat. De woningen aan de Van der Foelartstraat worden levensloopbestendig, met de slaap- en badkamerfunctie op de begane grond.

Laatste nieuws

Vind antwoord op je vraag

De antwoorden op veel van je vragen kun je vinden op deze website.

Boven aan de pagina kun je zoeken naar verschillende onderwerpen en vind je veel gestelde vragen en antwoorden. 
 
 

Vragen?

Hierboven leggen we diverse onderwerpen uit. Ook kan je zelf op onderwerp zoeken: vul hierboven bij het vergrootglas het onderwerp in.