Nieuws

Laatste nieuws

Studio 5701: goed nieuws voor tijdelijk wonen in Helmond!

18-10-2018

HELMOND - Op 16 oktober, nog geen jaar na de start van de verbouwing van het voormalige GGZ-gebouw aan de Kasteel Traverse, ontvingen de eerste nieuwe huurders van de spiksplinternieuwe studio’s hun sleutels. Met de oplevering van Studio 5701, zoals het getransformeerde gebouw nu heet, heeft Helmond er een mooie nieuwe woonvorm bij.

Short-stay

Studio 5701 voorziet in short-stay woonruimte. Dat betekent dat de studio’s aan bewoners worden verhuurd voor een periode van maximaal een halfjaar. Het is daarmee erg aantrekkelijk voor mensen die met spoed op zoek zijn naar tijdelijke woonruimte of gedurende een aantal maanden gebonden zijn aan deze regio. Denk daarbij aan studenten, expats en mensen die tijdelijk een functie op de Automotive Campus of in de Brainport Regio vervullen. Woonpartners springt met Studio 5701 in op een groeiende behoefte aan direct beschikbare woonruimte voor een kort verblijf. André Verberne, manager Vastgoed bij Woonpartners: “Er is veel vraag naar tijdelijke woonruimte in steden. Dat begon 10 jaar geleden al in de grotere gemeenten. Nu zien we dat er ook behoefte ontstaat aan dit soort woonproducten in Helmond. Om de reguliere krappe woningmarkt niet te verstoren hebben wij er daarom voor gekozen, in overleg met de gemeente, het voormalig GGZ-gebouw geschikt te maken voor short-stay.”

Gemeubileerde studio’s

De 54 studio’s zijn gemeubileerd en beschikken over een eigen keuken, badkamer en woon-slaapkamer. Iemand kan er zo intrekken. Bewoners kunnen daarnaast gebruikmaken van de gezamenlijke huiskamer en het dakterras. Om het gebouw te verduurzamen en de maandlasten voor de huurders te verlagen, zijn verschillende energiebesparende maatregelen getroffen. De gevel is geïsoleerd en op het dak liggen ongeveer 100 zonnepanelen. Het levert het gebouw een mooi energielabel B op. De huurprijzen (inclusief servicekosten en meubelpakket) variëren van ongeveer 595 tot 725 euro per maand. Bewoners met een laag inkomen kunnen huurtoeslag aanvragen. Voor ongeveer twee derde van het totale aantal studio’s zijn de huurovereenkomsten al ondertekend. Kijk voor meer informatie op: https://www.cameloteurope.com/studio5701

Camelot Europe

Woonpartners besteedt het dagelijks beheer en de verhuur van Studio 5701 uit aan Camelot Europe. Marijke de Jong, projectleider Camelot Europe: “Wij zijn gespecialiseerd in het beheren en verhuren van tijdelijke woonruimte. De komende drie jaar huren wij het pand van Woonpartners.” In de tussentijd delen Woonpartners en Camelot Europe kennis over hoe de doelgroep het beste kan worden bediend en een dergelijk gebouw goed kan worden beheerd. Groenen, Bouw & Onderhoud uit Veldhoven, een ervaren partij in de transformatie van bedrijfspanden, heeft het project gerealiseerd.

Laatste nieuws

Vind antwoord op je vraag

De antwoorden op veel van je vragen kun je vinden op deze website.

Boven aan de pagina kun je zoeken naar verschillende onderwerpen en vind je veel gestelde vragen en antwoorden. 
 
 

Vragen?

Hierboven leggen we diverse onderwerpen uit. Ook kan je zelf op onderwerp zoeken: vul hierboven bij het vergrootglas het onderwerp in.