Nieuws

Laatste nieuws

Uitkomsten onderzoek naar 1e reageerder module van Wooniezie

27-02-2018

Op 18 en 20 november 2017 is de 1e reageerder module van Wooniezie negatief in het nieuws geweest. We hebben de signalen zeer serieus genomen en de volgende maatregelen getroffen. De 1e reageerder module is per direct uit de lucht gehaald en we hebben een onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren.

Zig, de leverancier van Wooniezie, heeft grondig onderzoek gedaan naar de 1e reageerder module en hoe die gefunctioneerd heeft. Het onafhankelijke bedrijf Smarts IT / Security heeft in opdracht van Wooniezie een second opinion uitgevoerd op dit onderzoek. Zij stellen vast dat het systeem van Wooniezie heeft gewerkt zoals het bedoeld was. Onderzoek wijst uit dat:

·       De website niet van buitenaf geblokkeerd is bij het adverteren van woningen in de 1e reageerder module.

·       Er waarschijnlijk scripts gebruikt zijn door woningzoekenden zodat zij een grotere kans hebben om bovenaan te komen.

Het gebruik van scripts is niet verboden. Een script is een soort robot die automatisch voor de woningzoekende reageert. Een script is altijd sneller dan  een mens. Ook om bovenaan te komen bij populaire concerten, prijsvragen of op Marktplaats maken mensen gebruik van scripts. In het systeem van Wooniezie is geen rekening gehouden met het gebruik van scripts. Dus als we de 1e reageerder module willen blijven gebruiken moeten we maatregelen nemen om te zorgen dat de kansen voor iedereen gelijk zijn. Dit is een belangrijk aandachtspunt voor het vervolg. 

De volgende stap is dat we een keuze maken over hoe we verder gaan met de 1e reageerder module op Wooniezie. Wat als een paal boven water staat is dat Wooniezie eerlijk en transparant moet functioneren. Daarom is zorgvuldigheid geboden. We bieden geen woningen aan via de 1e reageerder module totdat duidelijk is hoe we gebruik van scripts en dergelijke kunnen voorkomen. We blijven onze woningen aanbieden via loting en inschrijfduur. Naar verwachting valt voor juli 2018 het besluit of en hoe verder te gaan met de 1e reageerder module.

Hopelijk bent u hiermee voldoende geïnformeerd. We houden u op de hoogte.

typo3/

 

Laatste nieuws

Vind antwoord op je vraag

De antwoorden op veel van je vragen kun je vinden op deze website.

Boven aan de pagina kun je zoeken naar verschillende onderwerpen en vind je veel gestelde vragen en antwoorden. 
 
 

Vragen?

Hierboven leggen we diverse onderwerpen uit. Ook kan je zelf op onderwerp zoeken: vul hierboven bij het vergrootglas het onderwerp in.