Nieuws

Laatste nieuws

WoCom laat huurders zelf bepalen wanneer zij onderhoud willen

26-01-2021

Proef ‘vraaggestuurd onderhoud’ in Someren van start

Woningcorporatie woCom is begin dit jaar in Someren gestart met een proefproject waarbij huurders, on¬der be¬paal¬de voor¬waar¬den, zelf be¬pa¬len of en wanneer zij hun keu¬ken, bad¬ka¬mer of toi¬let laten vernieuwen. Het is de bedoeling dat dit ‘vraaggestuurd binnenonderhoud’ ook in andere gemeenten straks het oude, projectmatige binnenonderhoud gaat vervangen. Want, zo vindt de woningcorporatie: huurders weten zelf het beste of er iets in hun woning moet gebeuren. “En zij zijn het voor wie we het doen”, aldus projectleider Elroy Nieuwlaar van woCom. 

Tot nu toe bepaalde de woningcorporatie in de meeste gevallen per buurt of per complex wanneer binnenrenovaties uitgevoerd moesten worden. “Zo’n renovatie is altijd ingrijpend voor de bewoners”, weet Elroy. “Er komt veel bij kijken en de werkzaamheden vormen vaak echt een inbreuk op het dagelijks leven van onze huurders. Voor die huurders is het dus veel prettiger als zij zelf kunnen bepalen wanneer zij een renovatie laten uitvoeren.”

Spelregels
Er gelden een paar spelregels voor huurders die een renovatie aanvragen. Die hebben vooral te maken met de levensduur van tegelwerk, keukenblokken en sanitair. “We willen geen keukens, badkamers of wc’s vervangen als ze nog prima functioneren”, vertelt Elroy. “Maar zodra bijvoorbeeld een keukenblok 18 jaar oud is, kijken wij samen met de huurder of deze toe is aan een renovatie, of de huurder dat ook de moeite waard vindt en wanneer dat dan uitkomt.” Op deze manier hebben huurders zelf in de hand wanneer het binnenonderhoud plaatsvindt.

Huurders in Someren gezocht
Deze manier van onderhoud is nieuw voor woCom. Daarom start de corporatie eerst met een proef in de gemeente Someren. Woont u in Someren en bent u toe aan een nieuwe keuken, badkamer of toilet? Kijk dan op www.wocom.nl voor de spelregels of neem contact op met woCom. “Wij bespreken graag de mogelijkheden met u”, besluit Elroy.

Laatste nieuws

Vind antwoord op je vraag

De antwoorden op veel van je vragen kun je vinden op deze website.

Boven aan de pagina kun je zoeken naar verschillende onderwerpen en vind je veel gestelde vragen en antwoorden. 
 
 

Vragen?

Hierboven leggen we diverse onderwerpen uit. Ook kan je zelf op onderwerp zoeken: vul hierboven bij het vergrootglas het onderwerp in.