Nieuws

Laatste nieuws

WoonST realiseert 35 sociale nieuwbouw appartementen in Helmond

03-10-2022

Het nieuwe woongebouw, een WoonST-project, biedt ruimte aan 35 sociale huurappartementen, allemaal voorzien van twee slaapkamers en geschikt voor één of twee personen, in alle leeftijdsklassen.

Op de hoek van de Torenstraat en De Waart tegenover het parkeerterrein van de AH, komt een nieuw appartementencomplex, bestaande uit vier bouwlagen aan de Torenstraat en drie bouwlagen aan De Waart. Het nieuwe woongebouw, een WoonST-project, biedt ruimte aan 35 sociale huurappartementen, allemaal voorzien van twee slaapkamers en geschikt voor één of twee personen, in alle leeftijdsklassen. Voor elke woning is één parkeerplaats op het afgesloten binnenterrein beschikbaar.

De Waart

Al enige jaren werken we samen met de gemeente aan het opknappen van buurt De Waart. Alle huurwoningen zijn inmiddels aan de binnenzijde gerenoveerd en aan de buitenzijde voorzien van nieuwe kozijnen of nieuw schilderwerk. Hierdoor voldoen ze weer volledig aan de eisen van deze tijd. En hebben ze een frisse uitstraling gekregen.De komende jaren wordt er hard gewerkt aan het bouwen van nieuwe woningen, het opknappen van de openbare ruimte en de verbinding tussen bewoners.

Nieuwbouw Torenstraat-De Waart

De vier woningen aan de Waart 49 t/m 55 en de Gaviolizaal zijn gesloopt om ruimte te maken voor de nieuwbouw aan de Torenstraat-De Waart. Op 29 september 2022 werd het startsein gegeven voor de bouw door BAM Wonen, gemeente Helmond en Woonpartners. Lees hierover meer in dit bericht. In de zomer van 2023 worden de 35 sociale huurappartementen opgeleverd.

WoonST-woningen

Het nieuwbouwproject is een WoonST-project. In 2021 hebben de 13 woningcorporaties en 9 gemeenten uit het Stedelijk Gebied Eindhoven (SGE) hun krachten gebundeld en een gezamenlijk plan gemaakt voor een * gestandaardiseerde sociale huurwoning: WoonST. Het doel: lagere bouwkosten en een sneller vergunning- en bouwproces. Samen meer betaalbare, duurzame en sociale woningen bouwen voor huurders en de krapte op de woningmarkt verminderen. De 35 sociale appartementen zijn WoonST-woningen.

* Gestandaardiseerde woning betekent niet dat alle woningen hetzelfde zijn, maar dat we werken vanuit een basis waarbij variaties mogelijk zijn.

Heeft u interesse in deze woningen?

Vanaf 2022/2023 kunt u op Wooniezie meer informatie vinden over de woningen en hoe en wanneer u voor deze woningen in aanmerking komt.

Laatste nieuws

Vind antwoord op je vraag

De antwoorden op veel van je vragen kun je vinden op deze website.

Boven aan de pagina kun je zoeken naar verschillende onderwerpen en vind je veel gestelde vragen en antwoorden. 
 
 

Vragen?

Hierboven leggen we diverse onderwerpen uit. Ook kan je zelf op onderwerp zoeken: vul hierboven bij het vergrootglas het onderwerp in.