wat als

4. Aanbieding van een woning

  • Het is niet mogelijk om meer dan 2 woningaanbiedingen tegelijkertijd te ontvangen. Heb je al 2 woningaanbiedingen lopen? Dan kom je niet meer in aanmerking voor een eventuele derde aanbieding. 
  • Wanneer je een woning aangeboden krijgt, proberen wij je drie maal te bereiken binnen 24 uur. Wij geven een melding op de website en nemen contact met je op via e-mail en sms. Ontvangen wij binnen 24 uur geen reactie? Dan wordt de woning aan de volgende kandidaat aangeboden.
  • Geef je 3 keer geen reactie op een woningaanbieding? Dan wordt je inschrijving automatisch voor 3 maanden geblokkeerd. Je kan dan 3 maanden niet meer reageren op het woningaanbod. Ook kunnen de corporaties je geen woning aanbieden. Na 3 maanden verdwijnt de blokkade automatisch.
  • De corporaties zijn niet verplicht om je een aanbieding te doen. Dit speelt bijvoorbeeld bij huurders die overlast hebben veroorzaakt, een huurachterstand hebben, schade hebben veroorzaakt, hennep hebben gekweekt of zich op andere manieren niet aan de regels hebben gehouden. Meer informatie hierover vind je hier.
  • Als er sprake is van valsheid in geschrifte of anderszins, waardoor onterecht een woning is aangeboden, dan wordt de aanbieding ingetrokken en de inschrijving geblokkeerd. 
  • Voldoe je niet aan de voorwaarden van het passend toewijzen? Dan kan de corporatie je de woning niet aanbieden. 
  • Voordat een huurovereenkomst wordt afgesloten, is het mogelijk dat je een uitnodiging krijgt voor een intakegesprek. In dit gesprek komen je gezinssituatie, je inkomen en je woonverleden aan de orde. Ook controleert de corporatie je naam- en adresgegevens bij de Basisregistratie Personen (BRP). Bij een woningaanbieding is het verplicht dat je het juiste en meest actuele inkomensverklaring hebt toegevoegd aan uw inschrijving. Dit is een voorwaarde om te kunnen reageren op woningen. Het inkomensformulier vraag je op bij de Belastingdienst. Wanneer er geen inkomensverklaring beschikbaar is, kan de woning niet worden aangeboden.

Telefonisch

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van de deelnemende corporaties. De contactgegevens staan hier. Je kan met elke corporatie contact opnemen, ze kunnen je allemaal verder helpen!