Inschrijven

Inschrijven voor een huurwoning

Wil je een woning huren in de regio Eindhoven en Helmond? Op deze website kan je je inschrijven voor een huurwoning. Inschrijven is gratis. 

Om je in te schrijven moet je aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Je bent 18 jaar of ouder
  • Je hebt het recht om in Nederland te wonen: je hebt een Nederlands paspoort of geldige verblijfsvergunning voor Nederland1
  • Je hebt een e-mailadres

1zie ook vraag en antwoord

Je ontvangt een bewijs van je inschrijving per e-mail. Op dit bewijs staat met welke gegevens je staat ingeschreven. Kijk regelmatig of je gegevens nog goed zijn. Kloppen je gegevens niet, dan kan een corporatie je geen woning aanbieden. Zijn je gegevens veranderd? Log in bij Mijn Wooniezie en dan kan je ze zelf veranderen.

Inschrijven is niet nodig als je een vrije sectorwoning zoekt. Voor sommige koopwoningen en bedrijfsruimten is inschrijven ook niet nodig.

Welke gegevens heb ik nodig?

Ongeveer 10 minuten tijd
Vul je gegevens in en maak een zoekprofiel aan. In je zoekprofiel geef je aan wat voor woning je zoekt.

Gegevens over je verzamelinkomen
Je persoonlijk belastbaar inkomen vind je op een inkomensverklaring. Ga je samen met iemand huren? Vul dan van jullie allebei het persoonlijk belastbaar jaarinkomen in. De inkomensverklaring kun je opvragen bij de Belastingdienst (via 0800 0543) Als je DigiD hebt kan je de inkomensverklaring ook digitaal aanvragen via www.belastingdienst.nl. Je belastbaar jaarinkomen vul je in bij 'Mijn inkomen'. Je kan pas op woningen reageren als het belastbaar jaarinkomen is ingevuld.

 

Start inschrijven