Terug naar overzicht

Wonen met Spice (Oud Woensel), Eindhoven

<p>Wonen met Spice is een wijk nabij de Woenselse markt. Deze wijk met zo'n 400 woningen wordt, in fasen, gesloopt en nieuw gebouwd. Op dit moment zijn fasen 1 en 2 opgeleverd en bewoond. Fase 3 is begin 2019 opgeleverd. In juni 2019 worden de 24 appartementen in fase 3 opgeleverd. De sloop van de oude woningen in fase 4 en 5 is gestart.&nbsp;</p>

Voor het ontwikkelen van de nieuwe wijk is door ’thuis aan de architecten meegegeven wat er belangrijk is in het ontwerp. Zoals dat bewoners elkaar kunnen ontmoeten en dat kinderen kunnen spelen. De nieuwe wijk is groen. Parkeren gebeurt op afgesloten binnenterreinen. De toekomstige wijk heeft een gevarieerd karakter met verschillende stijlen aan woningen en appartementsgebouwen. 

De woningen en appartementen in fase 1, 2 en 3 zijn bewoond
Deze woningen geven een goed beeld van hoe de wijk er verder uit komt te zien. De 24 vrije sector huurappartementen in fase 3 worden in juni/juli 2019 opgeleverd.  De verhuur van deze vrije sector huurappartementen gaat niet via Woonstichting ’thuis. Een groot gedeelte van de huurwoningen is bestemd voor de vaste huurders uit de wijk die terugkeren. In april heeft de laatste terugkeerder de sleutel van de nieuwe huurwoning gekregen. De overige huurwoningen worden op Wooniezie.nl geadverteerd. De koopwoningen zijn door Van Santvoort makelaars en VB&T makelaars verkocht onder de naam GeWoon Eindhoven.

Fase 4 en 5
Op dit moment worden de oude woningen in fasen 4 en 5 gesloopt. De verwachting is dat de bouw van de nieuwe woningen begin 2020 start. 

Duurzame installatie
’thuis heeft als doelstelling om duurzame installaties toe te passen in de nieuwbouw. Wij willen daarmee een bijdrage leveren aan een beter milieu. Daarom zijn de woningen en appartementen in fase 4 en 5 in Wonen met Spice aangesloten op een collectieve WKO-installatie, met een individuele warmtepomp. Dit is in plaats van een traditionele CV ketel.  
Deze warmtepomp zorgt  voor verwarming en koeling in de woning. De appartementen uit fase 1 en 2 worden voorzien van warmte, warmtapwater en koeling middels een collectieve warmtepomp. 

Het interesseformulier voor dit project is gesloten
De opleveringen zijn gestart in september 2018. Op dit moment zijn alle huurwoningen verhuurt.

Woningen die beschikbaar komen worden op Wooniezie.nl geadverteerd.  

 


Foto's

Op de kaart

Afbeelding

Algemeen

Wijk Oud-Woensel
Plaats Eindhoven

Kenmerken

Woningtype Eengezinswoningen
Aantal woningen Dit project bestaat uit zowel huur- als koopwoningen. Op dit moment zijn er geen woningen beschikbaar. Beschikbaar komende woningen worden op deze website onder aanbod gepubliceerd.
Doelgroep 22-55 jr. starters, gezinnen, interesse in locatie (dichtbij centrum) en moderne stijl. Vaste huurders die terugkeren in de wijk.
Huurprijzen tussen € 595,- en € 710,-

Partijen

Aannemer Stam + De Koning Bouw bv
Architect Architecten: Van den Hout en Kolen Architecten, Tilburg; Humblé Architecten, Maastricht; JSA , Rotterdam; Jan Jonkers Architect BV, Zeist; Grosfeld van der Velde Architecten , Breda
Makelaar Voor koopwoningen: Van Santvoort makelaardij Eindhoven
Terug naar overzicht