Terug naar overzicht

Wonen met Spice (Oud Woensel), Eindhoven

Nieuwbouw huur- en koopwoningen en -appartementen in 5 fasen.

Wonen met Spice is een wijk nabij de Woenselse markt. Deze wijk met zo'n 400 woningen wordt, in fasen, gesloopt en nieuw gebouwd. Voor het ontwikkelen van de nieuwe wijk is door ’thuis aan de architecten meegegeven wat er belangrijk is in het ontwerp. Zoals dat bewoners elkaar kunnen ontmoeten en dat kinderen kunnen spelen. De nieuwe wijk is groen. Parkeren gebeurt op afgesloten binnenterreinen. De toekomstige wijk heeft een gevarieerd karakter met verschillende stijlen aan woningen en appartementsgebouwen. De woningen in de laatste fasen zijn gesloopt. De bouw van de nieuwe woningen in deze laatste fase start naar verwachting begin 2020. 

De woningen en appartementen in fase 1, 2 en 3 zijn bewoond
Deze woningen geven een goed beeld van hoe de wijk er verder uit komt te zien. De 24 vrije sector huurappartementen in fase 3 worden in juni/juli 2019 opgeleverd.  De verhuur van deze vrije sector huurappartementen gaat niet via Woonstichting ’thuis. Deze appartementen zijn allemaal verhuurd. Een groot gedeelte van de huurwoningen is bestemd voor de vaste huurders uit de wijk die terugkeren. In april heeft de laatste terugkeerder de sleutel van de nieuwe huurwoning gekregen. De overige woningen zijn op Wooniezie.nl geadverteerd. 

Start bouw 3 appartementengebouwen aan de rand van de wijk
Er is begonnen met de bouw van 3 appartementengebouwen. De verwachting is dat deze gebouwen eind 2019 worden opgeleverd. Deze studio's en appartementen krijgen een huurprijs in het sociale segment.  Deze gebouwen worden niet aangesloten op de collectieve WKO-installatie 
- Aan de Kronehoefstraat komt een gebouw met 8 studio's. (zie nieuwbouwproject 'Kronehoef') 
- Op de hoek van de Trompstraat en Woenselsemarkt komt een maatschappelijke ruimte met daarboven 6 2-kamerappartementen. (zie nieuwbouwproject 'Trompstraat/Woenselse markt')
- Aan de Kortenaerstraat komt een gebouw met 10 2-kamerappartementen. (zie nieuwbouwproject 'Kortenaerstraat') 
 
Oude woningen fasen 4 en 5 gesloopt
Op dit moment worden de oude woningen in fasen 4 en 5 gesloopt. De verwachting is dat de bouw van de nieuwe woningen begin 2020 start. In deze fasen komen vrije sector huurwoningen en sociale huurappartementen.

Nieuwbouw fasen 4 en 5
In fasen 4 en 5 worden in totaal 133 huurwoningen gebouwd. En 9 kleinere appartementen aan de Boschdijk.
Van de 133 nieuwe huurwoningen worden er 16 sociale verhuur. ’thuis gaat deze 16 woningen verhuren. De overige woningen worden vrije sector huur en niet door ’thuis verhuurd. De 9 appartementen zijn van Sint Trudo en worden door hen verhuurd. De verwachting is dat de nieuwe woningen in 2021 worden opgeleverd. 

Duurzame installatie
’thuis heeft als doelstelling om duurzame installaties toe te passen in de nieuwbouw. Wij willen daarmee een bijdrage leveren aan een beter milieu. Daarom zijn de woningen en appartementen in fase 4 en 5 in Wonen met Spice aangesloten op een collectieve WKO-installatie, met een individuele warmtepomp. Dit is in plaats van een traditionele CV ketel.  
Deze warmtepomp zorgt  voor verwarming en koeling in de woning. De appartementen uit fase 1 en 2 worden voorzien van warmte, warmtapwater en koeling met een collectieve warmtepomp. 

Heeft u interesse een huurwoning in de laatste fase in dit project?
Geef dit dan aan ons door via het interesseformulier. U wordt dan automatisch op de hoogte gebracht wanneer de verhuur start van de 16 huurwoningen van ’thuis in de laatste fase van dit project. Beschikbaar komende huurwoningen na mutatie worden gepubliceerd bij het actueel aanbod op deze website. 

Met het invullen van een interesseformulier staat u NIET ingeschreven voor een woning van dit project. Daarvoor moet u als woningzoekende ingeschreven staan bij Wooniezie. Bent u nog niet ingeschreven? Dat kunt u hier (gratis) doen.

 


Op de kaart

Algemeen

Wijk Oud-Woensel
Plaats Eindhoven

Kenmerken

Woningtype Eengezinswoning
Aantal woningen Dit project bestaat uit huurwoningen. Beschikbaar komende woningen worden op deze website onder aanbod gepubliceerd.

Planning

Startdatum medio 2020
Datum van oplevering medio 2021

Partijen

Architect Architecten: Van den Hout en Kolen Architecten, Tilburg; Humblé Architecten, Maastricht; JSA , Rotterdam; Jan Jonkers Architect BV, Zeist; Grosfeld van der Velde Architecten , Breda
Terug naar overzicht