Wonen met Spice (Oud Woensel), Eindhoven

Wonen met Spice is een wijk nabij de Woenselse markt. Deze wijk met zo'n 400 woningen wordt, in fasen, gesloopt en nieuw gebouwd. Op dit moment zijn fasen 1 en 2 opgeleverd en bewoond. Fase 3 wordt vanaf september opgeleverd.

Voor het ontwikkelen van de nieuwe wijk is door ’thuis aan de architecten meegegeven wat er belangrijk is in het ontwerp. Zoals dat bewoners elkaar kunnen ontmoeten en dat kinderen kunnen spelen. De nieuwe wijk is groen. Parkeren gebeurt op afgesloten binnenterreinen. De toekomstige wijk heeft een gevarieerd karakter met verschillende stijlen aan woningen en appartementsgebouwen. 

Fase 3 
De woningen en appartementen in fase 1 en 2 zijn reeds bewoond. Deze woningen geven een goed beeld van hoe de wijk er verder uit komt te zien. In fase 3 komen in totaal 111 nieuwe woningen, waarvan 22 koopwoningen, 24 koopappartementen en 65 huurwoningen. Een groot gedeelte van de huurwoningen zijn bestemd voor de vaste huurders uit de wijk die terugkeren. De overige huurwoningen worden op Wooniezie.nl geadverteerd. De koopwoningen zijn door Van Santvoort makelaars en VB&T makelaars verkocht onder de naam GeWoon Eindhoven. Over de start verkoop van de koopappartementen volgt later informatie.  

Duurzame installatie
’thuis heeft als doelstelling om duurzame installaties toe te passen in de nieuwbouw. Wij willen daarmee een bijdrage leveren aan een beter milieu. Daarom zijn de woningen in Wonen met Spice aangesloten op een collectieve WKO-installatie, met een individuele warmtepomp. Dit is in plaats van een traditionele CV ketel.  
Deze warmtepomp zorgt  voor verwarming en koeling in de woning. De appartementen worden voorzien van warmte, warmtapwater en koeling middels een collectieve warmtepomp. 

Heeft u interesse in een woning in dit project? 
Het interesseformulier voor dit project is gesloten. De opleveringen starten begin september. Elke week worden er 4 woningen opgeleverd. Een groot gedeelte van deze woningen gaat naar de vaste huurders in deze wijk die terugkomen. De overige woningen worden op Wooniezie.nl geadverteerd op moment van oplevering. Toewijzing gebeurt zowel via loting als inschrijfduur. 

Heeft u eerder het interesseformulier ingevuld?
U ontvangt een mail met daarin de datum van de eerste advertentie.

Met het invullen van een interesseformulier staat u NIET ingeschreven voor een woning van dit project. Daarvoor moet u als woningzoekende ingeschreven staan in Wooniezie. Bent u nog niet ingeschreven? Dat kunt u hier (gratis) doen. 


Foto's

Op de kaart

Afbeelding

Algemeen

Wijk Oud-Woensel
Plaats Eindhoven

Kenmerken

Woningtype Eengezinswoningen
Aantal woningen Dit project bestaat uit zowel huur- als koopwoningen. Op dit moment zijn er geen woningen beschikbaar. Beschikbaar komende woningen worden op deze website onder aanbod gepubliceerd.
Doelgroep 22-55 jr. starters, gezinnen, interesse in locatie (dichtbij centrum) en moderne stijl. Vaste huurders die terugkeren in de wijk.
Huurprijzen tussen € 595,- en € 710,-

Planning

Startdatum Medio 2017
Datum van oplevering Vanaf september 2018
Start verhuur Begin september 2018

Partijen

Aannemer Stam + De Koning Bouw bv
Architect Architecten: Van den Hout en Kolen Architecten, Tilburg; Humblé Architecten, Maastricht; JSA , Rotterdam; Jan Jonkers Architect BV, Zeist; Grosfeld van der Velde Architecten , Breda
Makelaar Voor koopwoningen: Van Santvoort makelaardij Eindhoven
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht