Terug naar overzicht

Dijkstraten, Best

Aan de noordkant van Best (Ringweg-Oirschotseweg), dichtbij het station is woongebied "Dijkstraten" in ontwikkeling. Hier worden in vijf fasen zo'n 670 nieuwe woningen gebouwd. De woningen in fasen 1, 2 en 3 zijn al gebouwd en bewoond.

’thuis realiseert hier 190 woningen in de sociale huursector. De in totaal 137 woningen van de eerste 3 fasen zijn inmiddels bewoond. Deze woningen geven een goed beeld van hoe de wijk er uit komt te zien. 

Voorbereiding realisatie 28 NOM* sociale huurwoningen, fase 4

’thuis is in Dijkstraten gestart met de bouw van 31 sociale huurwoningen. Dit worden net als de eerder opgeleverde woningen  twee verschillende woningtypen met 2 en 3 slaapkamers.  Ze zijn bestemd voor 2- en meerpersoonshuishouden. De verwachting is dat de bouw medio 2020 start. 

De huurprijzen
Het zijn sociale huurwoningen. Dit betekent dat op de huur van deze woningen, afhankelijk van het inkomen, huurtoeslag aangevraagd kan worden. 

Nul Op de Meter (NOM)
Dit betekent dat zonnepanelen op de woning genoeg energie opwekken voor het dagelijks gebruik. Het gaat om energie voor warmte in de woningen, het verwarmen van water en elektra voor huishoudelijke apparaten. In een NOM-woning staat de energiemeter aan het eind van het jaar in principe op dezelfde stand als aan het begin van het jaar. Het totale energieverbruik is dan gelijk aan de levering van energie door de zonnepanelen. Alleen betekent dit niet dat de bewoner geen energierekening meer heeft.

Energie prestatie vergoeding (EPV) en energierekening
Voor het gebruik van de energiezuinige installaties en huur van de zonnepanelen betaalt de bewoner een vergoeding (EPV) aan ’thuis. Daarnaast heeft de bewoner een contract met een energieleverancier naar keuze voor een aansluiting op het energienetwerk. Dit is nodig omdat de opwekking van energie en het verbruik niet tegelijk gebeurt. Gebruikt de bewoner meer dan het gemiddelde verbruik van een huishouden, dan koopt de bewoner deze extra elektra van de energieleverancier.

Niet toegestaan luchtdichtheid van woning te doorbreken
Een NOM woning is door goede isolatie en kierdichting luchtdicht. Het is niet toegestaan deze luchtdichtheid te doorbreken door veranderingen aan dak of muren.  Er mag bijvoorbeeld geen gat worden gemaakt voor een kattenluik, wasdroger of afzuigkap.

Heeft u interesse in een woning in fase 4 in dit project? 
Geef dit aan ons door via het interesseformulier. U wordt dan automatisch op de hoogte gebracht wanneer de verhuur start. 

Met het invullen van een interesseformulier staat u NIET ingeschreven voor een woning van dit project. Daarvoor moet u als woningzoekende ingeschreven staan in Wooniezie. Bent u nog niet ingeschreven? Dat kunt u hier (gratis) doen.  

Beschikbaar komende huurwoningen uit fasen 1, 2 en 3 worden gepubliceerd bij het actueel aanbod op deze website.

 


Foto's

AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

Op de kaart

Afbeelding

Algemeen

WijkDijkstraten
PlaatsBest

Kenmerken

WoningtypeEengezinswoning
Aantal woningen31
DoelgroepTwee- of meerpersoonshuishoudens

Planning

Startdatummedio 2019
Datum van opleveringbegin 2020
StatusBouw gestart

Partijen

AannemerStam + De Koning Bouw bv
Projectontwikkelaar'thuis
Eigenaar'thuis
Terug naar overzicht