Terug naar overzicht

Dijkstraten, Best

Aan de noordkant van Best (Ringweg-Oirschotseweg), dichtbij het station is woongebied "Dijkstraten" in ontwikkeling. Hier worden in vijf fasen zo'n 670 nieuwe woningen gebouwd. 

’thuis realiseert hier 190 woningen in de sociale huursector. De in totaal 137 woningen van de eerste 3 fasen zijn inmiddels bewoond. Deze woningen geven een goed beeld van hoe de wijk er uit komt te zien. 

Voorbereiding realisatie 28 NOM* sociale huurwoningen, fase 4

’thuis is in Dijkstraten gestart met de bouw van 28 sociale huurwoningen. Dit worden net als de eerder opgeleverde woningen twee verschillende woningtypen. De bouw is begin 2020 gestart. 

De huurprijzen
Het zijn sociale huurwoningen. Dit betekent dat op de huur van deze woningen, afhankelijk van het inkomen, huurtoeslag aangevraagd kan worden. 

Nul Op de Meter (NOM)
Dit betekent dat zonnepanelen op de woning genoeg energie opwekken voor het dagelijks gebruik. Het gaat om energie voor warmte in de woningen, het verwarmen van water en elektra voor huishoudelijke apparaten. In een NOM-woning staat de energiemeter aan het eind van het jaar in principe op dezelfde stand als aan het begin van het jaar. Het totale energieverbruik is dan gelijk aan de levering van energie door de zonnepanelen. Alleen betekent dit niet dat de bewoner geen energierekening meer heeft.

Energie prestatie vergoeding (EPV) en energierekening
Voor het gebruik van de energiezuinige installaties en huur van de zonnepanelen betaalt de bewoner een vergoeding (EPV) aan ’thuis. Daarnaast heeft de bewoner een contract met een energieleverancier naar keuze voor een aansluiting op het energienetwerk. Dit is nodig omdat de opwekking van energie en het verbruik niet tegelijk gebeurt. Gebruikt de bewoner meer dan het gemiddelde verbruik van een huishouden, dan koopt de bewoner deze extra elektra van de energieleverancier.

Heeft u interesse in een woning in fase 4 in dit project? 
Meer informatie over dit project staat op de website www.mijn-thuis.nl. Geef uw interesse aan ons door via het interesseformulier op de projectpagina. U wordt dan automatisch op de hoogte gebracht wanneer de verhuur start. 

Met het invullen van een interesseformulier staat u NIET ingeschreven voor een woning van dit project. Daarvoor moet u als woningzoekende ingeschreven staan in Wooniezie. Bent u nog niet ingeschreven? Dat kunt u hier (gratis) doen.  

Beschikbaar komende huurwoningen uit fasen 1, 2 en 3 worden gepubliceerd bij het actueel aanbod op deze website.

 


Op de kaart

Afbeelding

Algemeen

WijkDijkstraten
PlaatsBest

Kenmerken

WoningtypeEengezinswoning
Aantal woningen28

Planning

Startdatum2020
Datum van oplevering2e kwartaal 2021
StatusBouw gestart

Partijen

AannemerStam + De Koning Bouw bv
Projectontwikkelaar'thuis
Eigenaar'thuis
Terug naar overzicht