Terug naar overzicht

Dijkstraten, Best

Aan de noordkant van Best (Ringweg-Oirschotseweg), tegen de kern van Best aan, nabij het station is woongebied Dijkstraten in ontwikkeling. Hier worden in vijf fasen zo'n 670 nieuwe woningen gebouwd. Diverse woningen zijn al gebouwd en bewoond.

’thuis realiseert hiervan 190 woningen in de sociale huursector. De in totaal 137 woningen van de eerste 3 fasen zijn inmiddels bewoond. Deze woningen geven een goed beeld van hoe de  wijk er uit komt te zien. 

Voorbereiding realisatie 28 NOM* sociale huurwoningen, fase 4

’thuis is in Dijkstraten gestart met de bouw van 31 sociale huurwoningen. Dit worden net als de eerder opgeleverde woningen  twee verschillende woningtypen met 2 en 3 slaapkamers.  Ze zijn bestemd voor 2- en meerpersoonshuishouden. De verwachting is dat de bouw medio 2020 start. 

31 NOM* sociale huurwoningen gerealiseerd, fase 3

Eind januari 2020 worden in Dijkstraten 31 sociale huurwoningen opgeleverd aan de nieuwe huurders. Dit zijn net als de eerder opgeleverde woningen  twee verschillende woningtypen met respectievelijk 2 en 3 slaapkamers.  Ze zijn bestemd voor 2- en meerpersoonshuishouden. 

De huurprijzen en EPV 
De exacte huurprijzen zijn nog niet bekend. Het worden sociale huurwoningen. Dit betekent dat op de huur van deze woningen, afhankelijk van uw inkomen, huurtoeslag aangevraagd kan worden. Naast de huur per maand betaald u een Energie Prestatie Vergoeding (EPV). De EPV is een bedrag dat u elke maand aan ’thuis betaald en waarvoor u energie ontvangt. 

Nul Op de Meter (NOM)
Dit betekent dat zonnepanelen op de woning genoeg energie opwekken voor het dagelijks gebruik. Het gaat om energie voor warmte in de woningen, het verwarmen van water en elektra voor huishoudelijke apparaten. In een NOM-woning staat de energiemeter aan het eind van het jaar in principe op dezelfde stand als aan het begin van het jaar. Het totale energieverbruik is dan gelijk aan de levering van energie door de zonnepanelen. Alleen betekent dit niet dat de bewoner geen energierekening meer heeft.

Energie prestatie vergoeding (EPV) en energierekening
Voor het gebruik van de energiezuinige installaties en huur van de zonnepanelen betaalt de bewoner een vergoeding (EPV) aan’thuis. Daarnaast heeft u een contract met een energieleverancier naar keuze voor een aansluiting op het energienetwerk. Dit is nodig omdat de opwekking van energie en het verbruik niet tegelijk gebeurt. Gebruikt u meer dan het gemiddelde verbruik van een huishouden, dan koopt u deze extra elektra van uw energieleverancier.

Niet toegestaan luchtdichtheid van woning te doorbreken
Een NOM woning is door goede isolatie en kierdichting luchtdicht. Het is niet toegestaan deze luchtdichtheid te doorbreken door veranderingen aan dak of muren.  U mag bijvoorbeeld geen gat maken voor een kattenluik, wasdroger of afzuigkap.

Heeft u interesse in dit project? 
Geef dit aan ons door via het interesseformulier. U wordt dan automatisch op de hoogte gebracht wanneer de verhuur start. 

Met het invullen van een interesseformulier staat u NIET ingeschreven voor een woning van dit project. Daarvoor moet u als woningzoekende ingeschreven staan in Wooniezie. Bent u nog niet ingeschreven? Dat kunt u hier (gratis) doen.  

Beschikbaar komende huurwoningen worden gepubliceerd bij het actueel aanbod op deze website.

 


Op de kaart

Afbeelding

Algemeen

Wijk Dijkstraten
Plaats Best

Kenmerken

Woningtype Eengezinswoning
Aantal woningen 31
Doelgroep Twee- of meerpersoonshuishoudens

Planning

Startdatum medio 2019
Datum van oplevering begin 2020
Status Bouw gestart

Partijen

Aannemer Stam + De Koning Bouw bv
Projectontwikkelaar 'thuis
Eigenaar 'thuis
Terug naar overzicht