Dijkstraten, Best

Aan de noordkant van Best (Ringweg-Oirschotseweg), tegen de kern van Best aan, nabij het station is woongebied Dijkstraten in ontwikkeling. Hier worden in vijf fasen zo'n 670 nieuwe woningen gebouwd.

’thuis realiseert hiervan 200 woningen in de sociale huursector. De in totaal 85 woningen van de eerste fase zijn inmiddels bewoond. Deze woningen geven een goed beeld van hoe de toekomstige wijk er uit komt te zien. 

Start bouw medio 2018

Op dit moment realiseert ’thuis 33 sociale huurwoningen. De bouw van deze woningen is in mei 2018 gestart. Het worden twee verschillende woningtypen met respectievelijk 2 en 3 slaapkamers. Gaat u eens kijken, de gerealiseerde woningen geven een goed beeld van hoe de verdere wijk eruit komt te zien. 

De huurprijzen zijn:

  • Voor de woningen met 2 slaapkamers is de kale huur per maand € 605,-. Daarbij komt de Energie Prestatie Vergoeding van € 91,14
  • Voor de woningen met 3 slaapkamers is de kale huur per maand € 720,-. Daarbij komt de Energie Prestatie Vergoeding (EPV) van € 124,32

De EPV is een bedrag dat u elke maand aan ’thuis betaald en waarvoor u energie ontvangt.  

Op deze huur kan, afhankelijk van uw inkomen, huurtoeslag aangevraagd worden.

Start bouw medio 2019

In 2019 start ’thuis in Dijkstraten met de bouw van nog eens 31 sociale huurwoningen. Deze worden begin 2020 opgeleverd. 

Heeft u interesse in dit project? Geef dit aan ons door via het interesseformulier. U wordt dan automatisch op de hoogte gebracht wanneer de verhuur start. 

Met het invullen van een interesseformulier staat u NIET ingeschreven voor een woning van dit project. Daarvoor moet u als woningzoekende ingeschreven staan in Wooniezie. Bent u nog niet ingeschreven? Dat kunt u hier (gratis) doen.  

Beschikbaar komende huurwoningen worden gepubliceerd bij het actueel aanbod op deze website.


Op de kaart

Geen kaartweergave beschikbaar
Afbeelding

Algemeen

Wijk Dijkstraten
Plaats Best

Kenmerken

Woningtype Eengezinswoning
Aantal woningen 33
Doelgroep twee- of meerpersoonshuishoudens

Planning

Datum van oplevering maart 2019
Status Bouw gestart

Partijen

Aannemer Stam + De Koning Bouw bv
Projectontwikkelaar 'thuis
Eigenaar 'thuis
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht