Terug naar overzicht

Weverspoort, Helmond

De Helmondse Binnenstad ondergaat een complete metamorfose. Weverspoort is hiervan de laatste fase. In deze levendige buurt wordt tot en met 2020 flink gebouwd. Weverspoort ligt ten westen van de Helmondse Heistraat en omvat zo’n vierhonderd koop- en huurwoningen.

De helft van de nieuwe woningen is inmiddels gebouwd en een flink deel is nog in ontwikkeling. Het betreft vooral het deel tussen de Pastoor van Leeuwenstraat en de Van Brusselstraat, begrensd door de Heistraat. 
De woningen zijn allen gebouwd in de architectuurstijl van de Amsterdamse School, wat de wijk een fris uiterlijk geeft. Bovendien sluit deze stijl goed aan bij de bestaande bouw in de Binnenstad. 

Wonen in stad én in groen

In Weverspoort komt het beste van twee werelden samen. Hier woon je midden in de stad én midden in het groen. In een huur- of koopwoning die aan je woonwensen voldoet. Midden in Weverspoort is enkele jaren geleden een flink en bijzonder park ingericht, het Weverspark. Een groene oase van bijna twee voetbalvelden groot, midden in de stad. Dé groene plek om te wandelen, spelen, sporten en relaxen. Met volop speelgelegenheid en ook een hondenterrein. Rondom dit park ligt een honderdtal woningen en appartementen. De levendige Heistraat om de hoek biedt met het Winkelplein en flink wat winkeliers een keur aan winkels en de basis- en middelbare scholen zijn in en nabij de wijk te vinden. Het centrum, maar zeker ook het station zijn op loopafstand. Oftewel; Weverspoort kent vele voordelen.

Verhuis je ook naar Weverspoort?

Schrijf je via Wooniezie in voor een huurwoning en reageer op vrijkomende woningen. Kopen is voor veel mensen dichterbij dan zij denken. Daar komt bij dat kopen vaak ook nog goedkoper blijkt te zijn. Zo is de gunstige starterslening zelfs alleen nog maar van toepassing op nieuwbouwwoningen.

Informeer eens naar je mogelijkheden. Ben je een starter met koopambities of een senior die zorg comfortabel dichtbij wil hebben? Een jong gezin dat wel wat meer leefruimte kan gebruiken? Weverspoort komt aan al deze woonwensen tegemoet. In de vorm van aantrekkelijke koop- en huurwoningen en appartementen.

Wonen in Weverspoort is parkwonen midden in de stad. Kortom, aan een nieuwe, maar vertrouwde buurt die helemaal klaar is voor de toekomst. Stadse drukte en groene rust gaan hier hand in hand. Een ideale thuisbasis dus. Voor jong, oud en alles wat er tussen zit.

Woningen 

In totaal telt Weverspoort straks circa 400 woningen, waarvan ongeveer 160 koopwoningen. Grondgebonden woningen en appartementen. Divers in uiterlijk, eensgezind in een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding. Voor starters, voor doorstromers, voor jonge gezinnen en voor oudere levensgenieters. In Weverspoort vindt iedereen een prettig thuis.

Architectuur

Amsterdamse School met een Helmonds tintje.’ Zo noemt Van de Ven, Franken en Onstenk Architectuurbureau het ontwerp voor Weverspoort. Dat Helmonds tintje is logisch, midden in het centrum. Maar wat is die Amsterdamse School eigenlijk?
De bouwstijl Amsterdamse School ontstond in de jaren 10 en 20 van de vorige eeuw. Deze stedelijke bouwstijl herken je vooral aan de veelgebruikte bakstenen. Ook heel herkenbaar zijn de gevelversieringen. In baksteen of gebeeldhouwd natuursteen geven ze de Amsterdamse School een eigen gezicht.

In opdracht van Woonpartners worden niet alleen recht-toe-recht-aan huizen gebouwd. De stijlelementen uit de Amsterdamse School vind je in Weverspoort op allerlei manieren terug. In de bakstenen en gevels, maar ook in verticale dakpannen, gemetselde borstweringen en betonornamenten.

Kijk op www.weverspoort.nl naar het overzicht en de beschikbare woningen en op Facebook bij Weverspoort. Ook kun je je op de website aanmelden voor de nieuwsbrief. 

Weverspark

Leef je uit in het Weverspark, een groene oase van bijna twee voetbalvelden groot, midden in de stad. Andere wijken zijn hier jaloers op. Hier is het straks heerlijk wandelen, spelen, sporten en relaxen. Weverspark is een echt buurtpark, van en voor buurtbewoners. Zij waren van begin af aan nauw betrokken bij de ontwikkeling. Ze dachten mee over vormgeving en inrichting. En dus ook over de naam. Samen kozen zij voor de naam Weverspark. Dit verwijst naar de wevershuisjes die er in de 19e en 20e eeuw.

In het park is ook een afgeschermd uitlaat- en loslaatplek voor de trouwe viervoeter. Ook zijn er in het glooiende landschap volop waterpartijen, zitplekken, diverse speelplekken en zelfs een parktheatertje.
Wie park zegt, denkt volop groen. En dus vind je in Buurtpark+ groen in alle soorten, maten en tinten. Aardig wat bomen zijn inmiddels naar Weverspark verplaatst en nieuwe bomen en beplanting hebben inmiddels . Hierdoor heeft het park nu al een natuurlijke, groene uitstraling.

Kijk op www.weverspoort.nl. Hier vind je meer informatie over het Weverspark en de buurt.

 

 


Foto's

Afbeelding

Op de kaart

Algemeen

WijkWeverspoort
PlaatsHelmond

Kenmerken

WoningtypeEengezinswoningen en appartementen
Aantal woningen400
DoelgroepAlle doelgroepen

Planning

Startdatum2012 t/m 2021
Datum van opleveringGefaseerd per project
StatusIn uitvoering
PlanningZie www.weverspoort.nl

Partijen

ArchitectVFO Architects | Urban design, Eindhoven
ProjectontwikkelaarWijk Ontwikkelings Maatschappij Helmond Binnenstad B.V.
ProjectleiderLaride B.V.
MakelaarBroeckx Makelaars
EigenaarWoonpartners
Terug naar overzicht