Terug naar overzicht

Vredesplein e.o., Eindhoven

16 nieuwe sociale huurwoningen

Vredesplein e.o. is een wijk dichtbij de Woenselse markt in Eindhoven. Deze wijk uit 1920 met zo'n 400 woningen is, in 4 fasen gesloopt en nieuw gebouwd. Voor het ontwikkelen van de nieuwe wijk is door ’thuis aan de architecten meegegeven wat er belangrijk is voor de nieuwe wijk. Zoals dat bewoners elkaar kunnen ontmoeten en dat kinderen kunnen spelen. De nieuwe wijk is groen.

Vredesplein e.o. is een wijk dichtbij de Woenselse markt in Eindhoven. Deze wijk uit 1920 met zo'n 400 woningen is, in 4 fasen gesloopt en nieuw gebouwd. Voor het ontwikkelen van de nieuwe wijk is door ’thuis aan de architecten meegegeven wat er belangrijk is voor de nieuwe wijk. Zoals dat bewoners elkaar kunnen ontmoeten en dat kinderen kunnen spelen. De nieuwe wijk is groen.

De nieuwe wijk is bijna klaar, de woningen in de laatste fase worden begin en medio 2021 opgeleverd. De woningen en appartementen in fase 1, 2 en 3 zijn bewoond 
De nieuwe woningen zijn verschillend in stijl. Veel van de huizen hebben de voordeur direct aan het openbaar groen. Hier is ruimte om te spelen en een praatje te maken met elkaar. Hier komen alleen voetgangers en fietsers. Zie het als de gemeenschappelijke tuin voor de buurt. De woningen hebben ook nog een eigen achtertuin. Parkeren gebeurt we op de afgesloten binnenterreinen.

De bouw van in totaal 124 huurwoningen en 9 huurappartementen is begin 2020 gestart. 
Naast de 16 sociale huurwoningen van ’thuis, worden hier gebouwd:  
31 sociale huurwoningen en 9 -appartementen van Sint Trudo. 
77 vrije sector huurwoningen van SPF Beheer.  

’thuis heeft als doelstelling om duurzame installaties toe te passen in de nieuwbouw 
Wij willen een bijdrage leveren aan een beter milieu. Daarom zijn alle nieuwe woningen en appartementen in Vredesplein e.o. aangesloten op een collectieve WKO-installatie. De woningen hebben een individuele warmtepomp. Dit is in plaats van een traditionele CV ketel. Deze warmtepomp zorgt voor verwarming en koeling in de woning. De appartementen uit fase 1 en 2 krijgen warmte, warmtapwater en koeling via een collectieve warmtepomp. In fasen 3 en 4 hebben de appartementen een individuele warmtepomp, net als de woningen. 

De toewijzing van deze woningen is gestart
De woningen zijn begin januari 2021 geadverteerd op het actueel aanbod van Wooniezie.nl U kunt niet meer reageren op deze woningen.  

 

 

 


Op de kaart

Geen kaartweergave beschikbaar
Afbeelding

Algemeen

WijkOud-Woensel
PlaatsEindhoven

Kenmerken

WoningtypeEengezinswoning
Aantal woningen16
DoelgroepTwee- of meerpersoonshuishoudens

Planning

Startdatumfebruari 2020
Datum van opleveringvoorjaar 2021
Start verhuurbegin 2021

Partijen

AannemerStam + De Koning Bouw bv
ArchitectArchitecten: Van den Hout en Kolen Architecten, Tilburg; Humblé Architecten, Maastricht; JSA , Rotterdam; Jan Jonkers Architect BV, Zeist; Grosfeld van der Velde Architecten , Breda
Projectopzichter'thuis
Makelaar'thuis
Eigenaar'thuis
Terug naar overzicht