Terug naar overzicht

Michiel de Ruyterstraat, Aalst-Waalre (NB)

25 Nul Op de Meter sociale huurwoningen in de Michiel de Ruyterstraat in Aalst-Waalre. 

De woningen in de Michiel de Ruyterstraat worden gesloopt, en we bouwen daar 25 energiezuinige, sociale huurwoningen. Er komen 5 woningen met 3 slaapkamer en 20 woningen met 2 slaapkamers. Een aantal woningen is bestemd voor huurders die in de oude woningen gewoond hebben en weer terugkeren naar de nieuwbouw. De sloop is in februari 2020 gestart en als alles volgens planning verloopt start de bouw in april en zijn de woningen in het voorjaar van 2021 klaar.

Duurzame sloop (circulaire sloop)

De sloop en nieuwbouw van deze woningen sluiten aan bij onze duurzaamheidsambities. De sloop is circulair, wat betekent dat we het sloopmateriaal zo veel mogelijk opnieuw gebruiken. Eerst worden alle oude materialen die herbruikbaar of recyclebaar zijn uit de woningen gehaald. Deze materialen worden bij een ander bouwproject weer gebruikt. Een deel van de materialen waarmee we de nieuwe woningen bouwen komt ook van andere eerder gesloopte gebouwen. Gerecycled beton bijvoorbeeld en gerecyclede bakstenen. Door materialen een tweede leven te geven dragen we als ’thuis bij aan een circulaire samenleving.

Nul Op de Meter (NOM) woningen. Duurzame nieuwbouw

De 25 nieuwbouwwoningen aan de Michiel de Ruyterstraat worden Nul Op de Meter (NOM). Op NOM-woningen liggen zonnepanelen. Deze zonnepanelen wekken genoeg energie op voor het dagelijks gebruik. Het gaat om energie voor warmte in de woningen, het verwarmen van water en elektra voor huishoudelijke apparaten. In een NOM-woning staat de energiemeter aan het eind van het jaar in principe op dezelfde stand als aan het begin van het jaar. Het totale energieverbruik is dan gelijk aan de levering van energie door de zonnepanelen. Het betekent niet dat de bewoner geen energierekening meer heeft. De bewoner heeft een contract met een energieleverancier naar eigen keuze voor een aansluiting op het energienetwerk. Dat is nodig omdat de opwekking van energie en het verbruik niet op hetzelfde moment gebeurt. En als de bewoner meer energie verbruikt dan het gemiddelde gebruik van een huishouden, dan moet hij/zij bijbetalen. 

Energie Prestatie Vergoeding (EPV)

Voor het gebruik van de energiezuinige installaties (zoals een warmtepomp) en de huur van de zonnepanelen betaalt de bewoner een vergoeding (EPV) aan ’thuis.

Heeft u interesse in een woning in de Michiel De Ruyterstraat?

Geef dit aan ons door via het interesseformulier op Wooniezie. U wordt dan automatisch op de hoogte gebracht als de verhuur start.

Met het invullen van een interesseformulier staat u NIET ingeschreven voor een woning van dit project. Daarvoor moet u als woningzoekende ingeschreven staan in Wooniezie. Bent u nog niet ingeschreven? Dan kunt u dat hier gratis doen.


Foto's

AfbeeldingAfbeelding

Op de kaart

Geen kaartweergave beschikbaar
Afbeelding
Terug naar overzicht