Terug naar overzicht

Michiel de Ruyterstraat, Aalst-Waalre (NB)

25 Nul Op de Meter sociale huurwoningen in de Michiel de Ruyterstraat in Aalst-Waalre

De woningen in de Michiel de Ruyterstraat worden gesloopt, en we bouwen daar 25 energiezuinige, sociale huurwoningen. Er komen 6 woningen met 3 slaapkamers en 19 woningen met 2 slaapkamers. 4 Woningen zijn bestemd voor huurders die in de oude woningen gewoond hebben en weer terugkeren naar de nieuwbouw. Er zijn nog 21 woningen te verhuren. De sloop is in februari 2020 gestart en de bouw is in april gestart. Als alles volgens planning verloopt zijn de woningen in maart 2021 klaar. De woningen worden op maandag 4 januari om 17.00 uur geadverteerd op Wooniezie.nl onder het actueel aanbod. 

Duurzame sloop (circulaire sloop)
De sloop en nieuwbouw van deze woningen sluiten aan bij onze duurzaamheidsambities. De sloop is circulair, wat betekent dat we het sloopmateriaal zo veel mogelijk opnieuw gebruiken. Eerst worden alle oude materialen die herbruikbaar of recyclebaar zijn uit de woningen gehaald. Dat heet 'Oogsten'. Deze materialen worden bij een ander bouwproject weer  als grondstof gebruikt. Door materialen een tweede leven te geven dragen we als ’thuis bij aan een circulaire samenleving.

Duurzame nieuwbouw
De 25 nieuwbouwwoningen aan de Michiel de Ruyterstraat worden Nul Op de Meter (NOM). Op NOM-woningen liggen zonnepanelen. Deze zonnepanelen wekken genoeg energie op voor het dagelijks gebruik. Het gaat om energie voor warmte in de woningen, het verwarmen van water en elektra voor huishoudelijke apparaten. In een NOM-woning staat de energiemeter aan het eind van het jaar in principe op dezelfde stand als aan het begin van het jaar. Het totale energieverbruik is dan gelijk aan de levering van energie door de zonnepanelen. Het betekent niet dat de bewoner geen energierekening meer heeft. De bewoner heeft een contract met een energieleverancier naar eigen keuze voor een aansluiting op het energienetwerk. Dat is nodig omdat de opwekking van energie en het verbruik niet op hetzelfde moment gebeurt. En als de bewoner meer energie verbruikt dan het gemiddelde gebruik van een huishouden, dan moet hij/zij bijbetalen aan de energieleverancier. 

Energie Prestatie Vergoeding (EPV)
Voor het gebruik van de energiezuinige installaties (zoals een warmtepomp) en de huur van de zonnepanelen betaalt de bewoner een vergoeding (EPV) aan ’thuis.

Huurprijs en andere kosten (per maand)
De kale huurprijs van de woningen met 2 slaapkamers is € 630,00.
De kale huurprijs van de woningen met 3 slaapkamers is € 675,00. 

Het goten- riool- en glasfonds kost € 3,00 (voor beide type woningen).

De EPV vergoeding is afhankelijk van de grootte van de woning en ligt ongeveer tussen € 105,00 en € 125,00. 

Alle woningen worden passend toegewezen. Meer informatie over passend toewijzen leest u hier
Herstructureerders van 'thuis krijgen voorrang op andere woningzoekenden.

De toewijzing van deze woningen is gestart
De woningen zijn begin januari 2021 geadverteerd op het actueel aanbod van Wooniezie.nl. U kunt niet meer reageren op deze woningen.  


Foto's

AfbeeldingAfbeelding

Op de kaart

Afbeelding

Planning

Startdatumapril 2020
Datum van opleveringmaart 2021
Start verhuurmaart 2021
Terug naar overzicht