Terug naar overzicht

Kerkstraat Zuid

In hartje Helmond bouwt Woonbedrijf 44  sociale huurappartementen. De appartementen komen op de hoek van de Kerkstraat Zuid en het Beugelsplein. Ze zijn vooral geschikt voor jongeren die het fijn vinden om in de levendige stad te wonen. Dichtbij winkels, restaurants en cafés, station en theater.

Het gebouw bestaat uit 4 etages met elk 11 appartementen. Er zijn 3 verschillende type appartementen. Er is een lift aanwezig. Alle appartementen hebben 1 slaapkamer, een woonkamer met open keuken, badkamer en installatieruimte.

De appartementen op begane grond hebben een klein terras dat uitkomt op het binnenterrein. De woningen op de verdiepingen erboven hebben een zogenaamd Frans balkon. Dat wil zeggen dat er deuren zijn, die je open kunt zetten. Maar er is geen balkon waar je op kan zitten.
De huurprijs is minder dan €633,00 per maand (prijspeil 2021), dus huurtoeslag aanvragen is mogelijk. Daar zit dan ook de parkeerplaats bij. Er komen nog wel servicekosten bij, die zijn nu nog niet bekend.

We verhuren de appartementen aan jongeren van 23 tot en met 27 jaar
Je krijgt een tijdelijk 'jongerencontract', dan kun je er maximaal 5 jaar blijven wonen. Je behoud dan wel je inschrijfduur, zodat je makkelijker een andere huurwoning kunt zoeken. De appartementen zijn geschikt voor 1 of 2 personen. Het is niet geschikt om er met kind(eren) te wonen.

Parkeren en bergingen
Op het binnenterrein komen de parkeerplaatsen, voor elk appartement 1. Er is ook een fietsenberging en een containerruimte. Het binnenterrein is via een slagboom vanuit de Zuid Koninginnewal te bereiken. Aan die kant van het terrein bouwt Bouwbedrijf Hendriks Coppelmans vier stadsvilla’s (koop).

Duurzaamheid
De appartementen zijn goed geïsoleerd en hebben energielabel A++. Ze zijn gasloos en hebben zonnepanelen. Een warmtepomp zorgt voor verwarming en warm water. Koken doe je elektrisch.


Foto's

Afbeelding

Op de kaart

Algemeen

WijkCentrum
PlaatsHelmond

Kenmerken

WoningtypeAppartement met lift
Aantal woningen44 appartementen voor jongeren van 23 t/m 27 jaar

Planning

StartdatumMaart 2021
Datum van opleveringOplevering voorjaar 2022
Start verhuurJanuari 2022

Partijen

EigenaarWoonbedrijf

Meer informatie

Terug naar overzicht