Terug naar overzicht

Buurtschap te Veld

In het noorden van Eindhoven, aan de Castiliëlaan, bouwen we Buurtschap te Veld. Een bijzondere wijk, met zo’n 670 woningen die in kleine groepjes verspreid in het landschap staan. Betaalbaar en duurzaam. Een fijn en avontuurlijk thuis. Hier woon je in het groen en samen met je buren, en met de stad nabij. Op deze bijna verborgen plek tussen stad en natuur bouwen we door op het bestaande landschap, versterken we het groen en werken aan een unieke buurt.

Op Buurtschap te Veld komen zo’n 350 sociale huurwoningen, verspreid in groepjes over de buurt. Ze worden verhuurd door de woningcorporaties Woonbedrijf en ‘thuis, initiatiefnemers van Buurtschap te Veld.

Mix van woningen
Oud en jong, met of zonder kinderen, alleen of met meer. Buurtschap te Veld is een kans voor iedereen die op een andere manier wil samen leven. Buurtschap te Veld biedt een mix van sociale huur, middenhuur, zelfbouw en wonen in een innovatieve proeftuin.

Het eerste cluster van zo’n 40 woningen wordt in september/oktober 2021 opgeleverd. Deze woningen worden verhuurd door Woonbedrijf. De volgende clusters volgens snel daarna. Het eerste cluster bestaat uit 40 eengezinswoningen met 2 en 3 slaapkamers. De tussenwoningen hebben standaard 2 slaapkamers en de hoekwoningen 3 slaapkamers.          

Wonen op Buurtschap te Veld is anders dan wonen in andere wijken. Zo heb je een eigen terrasje of veranda, maar dat is open naar het (vele) gezamenlijke groen. Eventuele auto’s staan een stukje verderop. Met je buren bepaal je je hoe de collectieve buitenruimte eruit ziet en hoe je wilt samen leven.

Als dat je aanspreekt, is Buurtschap te Veld misschien wel iets voor jou!

Heeft u interesse in een woning in dit project?
Meer informatie over dit project staat op BuurtschapteVeld.nl


Foto's

Afbeelding

Op de kaart

Algemeen

WijkWoensel
PlaatsEindhoven

Meer informatie

Terug naar overzicht